Nieuwe website in Odoo voor SkyClear

1 juni 2023 in
Nieuwe website in Odoo voor SkyClear
Codeforward B.V., Chris Bergman

Samenvatting

SkyClear, consultants op het gebied van data, processen en software, was op zoek naar een systeem waarmee een nieuwe website ontwikkeld kon worden om uiting te gegeven aan hun nieuwe merkidentiteit. Samen met marketingpartner IMMX heeft Codeforward op basis van deze identiteit de nieuwe website ontwikkeld in Odoo. 

Achtergrond

SkyClear is een expertise partner voor middelgrote en grote bedrijven op het vlak van data, processen en software. Met behulp van processen en data helpt SkyClear bedrijven helpen om onderbouwde beslissingen te maken. Naast de reguliere dienstverlening op het vlak van analyse, advies en begeleiding biedt SkyClear klanten ook een aantal digitale producten aan op het vlak van bedrijfsrapportages en dashboards.

SkyClear posters

Uitdaging

Naast de behoefte om een nieuwe website te realiseren was SkyClear ook op zoek naar een systeem waarbinnen de marketing en sales processen efficiënt uitgevoerd kunnen worden. Om te voorkomen dat gebruikers verschillende applicaties moeten gebruiken, had SkyClear de voorkeur om dit binnen één systeem in te richten.

De oplossing

Codeforward heeft voor SkyClear Odoo geïmplementeerd: een geïntegreerd platform voor bedrijfsapplicaties.

De nieuwe website is in samenwerking met IMMX gerealiseerd binnen de Website module van Odoo. Deze biedt een dynamische editor waarmee medewerkers of marketingpartners eenvoudig zelf nieuwe content kunnen schrijven of aanpassingen kunnen aanbrengen. Van zoekmachine optimalisatie (SEO) tot blog functionaliteit, Odoo voorziet SkyClear in de benodigdheden om hun merkidentiteit optimaal digitaal neer te zetten.

Alhoewel het primaire doel was om de nieuwe website voor SkyClear te realiseren, kon door het geïntegreerde karakter van Odoo eenvoudig het CRM en sales proces ingericht worden binnen Odoo. Dit zorgt er voor dat bezoekers van de website na het invullen van een contactformulier automatisch geregistreerd worden als lead binnen de CRM app in Odoo. Medewerkers van SkyClear krijgen door automatische verrijking van lead informatie binnen Odoo direct relevante bedrijfsgegevens te zien. Ook worden relevante lead gegevens automatisch geregistreerd (bijvoorbeeld de bron van de lead) zodat in de toekomst eenvoudig gerapporteerd kan worden over de prestaties van de lead funnel.

Naast de CRM applicatie maakt SkyClear ook gebruik van de marketing functionaliteiten binnen Odoo zoals de Enquête app om relevante informatie te verzamelen over potentiële klanten. 

Resultaten

SkyClear beschikt sinds de introductie van Odoo niet alleen over een nieuwe website maar ook over een geïntegreerd platform om de verkoop en marketing processen vanuit één systeem uit te voeren. Dit zorgt voor een meer effectiviteit en een besparing van kosten doordat er niet meerdere systemen gebruikt hoeven te worden.


Voorbeeld SkyClear website

Toekomstperspectief

Met de introductie van Odoo beschikt SkyClear over een toekomstbestendig platform om overige bedrijfsprocessen in thuis te brengen. Denk hierbij aan interne processen zoals HR en de boekhouding maar ook externe processen zoals een uitbreiding van de marketing processen doormiddel van email marketing of marketing via sociale kanalen.

Conclusie

De implementatie van Odoo door Codeforward heeft SkyClear in staat gesteld om uiting te geven aan hun nieuwe merkidentiteit waarbij ook de verkoopprocessen volledig zijn geïntegreerd. Dit zorgt voor een gestroomlijnde klantbeleving, een besparing van software kosten en een efficiënter proces.

Wil jij meer weten over deze klantcase, over Odoo of Codeforward?

Neem dan nu contact op met Odoo specialist Joep, hij beantwoord je vragen vraag.

Joep Sanders

Neem contact op